DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700.33196%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

Kocaeli’de Aile Danışmanlığının Öncü İsmi: Suna Yılmaz ile Röportaj
  • Cine5
  • Bir Dünya İş
  • Kocaeli’de Aile Danışmanlığının Öncü İsmi: Suna Yılmaz ile Röportaj

Kocaeli’de Aile Danışmanlığının Öncü İsmi: Suna Yılmaz ile Röportaj

ABONE OL
Temmuz 25, 2024 07:50
Kocaeli’de Aile Danışmanlığının Öncü İsmi: Suna Yılmaz ile Röportaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suna Yılmaz, Dublin Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans mezunu. Çocuklarla bireysel terapiler ve aile danışmanlıkları üzerine çalışıyor. İnsan ruhunu anlamak ve rehberlik etmek adına bir öğrenci olduğunu ve bu yolculuğa hevesle devam ettiğini ifade ediyor.

Yılmaz, çocuklarda hiperaktivite, dikkat eksikliği, kaygı bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk gibi çeşitli problemlerle ilgilendiklerini ve bu problemler için oyun terapisi ve bilişsel davranış terapisi (BDT) uyguladıklarını belirtti. Yetişkinlerle de bireysel terapiler ve çift danışmanlıkları yapıyor.

BDT’nin mantık ve davranışı örtüştürerek daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi hedeflediğini belirten Yılmaz, duygu odaklı çalışmalara da değindi. Özellikle ergenlerde kimlik bulma sürecinde aile ile doğru iletişim kurmanın önemini vurguladı.

Yılmaz, ebeveynlerin çocuklarını anlamak ve sağlıklı bir şekilde yönlendirmek için danışmanlık aldıklarını belirtti. Çocuklarına şefkatli, yardımsever ve öğretici bir yaklaşımla destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Z kuşağı ve ebeveynler arasındaki çatışmaların, doğru iletişim ve anlayışla aşılabileceğini belirten Yılmaz, üslup ve kelimelerin önemine dikkat çekti. Amaçlarının, kırmadan dökmeden güzel insan yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Yılmaz, evlilik öncesi ve sonrası danışmanlığın önemini vurgulayarak, çiftlerin evlilikten beklentilerini ve birbirlerine olan uyumlarını anlamalarının gerekliliğini belirtti. Ayrıca, cinsellik konusunun evlilikte büyük bir yer tuttuğunu ve doğru bilgilerle sağlıklı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ekledi.

Yas yönetiminde ve öğrenci koçluğunda da hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın önemine değindi. Öğrencilerin kendi performanslarını yükseltmeye odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, narsizmin günümüzde sık karşılaşılan bir problem olduğunu ve bu tür kişilik bozukluklarının fark edilmesi ve doğru şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Psikiyatristlerin teşhis koyduğunu ve uygun terapilerle çalıştıklarını ekledi.

Sağlıklı ebeveyn olmanın, sağlıklı çocuklar yetiştirmenin temel koşulu olduğunu belirten Yılmaz, ebeveynlerin çocuklarına saygı duymaları ve onları birey olarak kabul etmeleri gerektiğini vurguladı. Çocuklara düşünmeyi öğretmenin ve onlara deneyimleme fırsatları vermenin önemine dikkat çekti.

Suna Yılmaz’a verdiği değerli bilgiler için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r